Acasa -> Poze de la munte -> 10 octombrie 2012 -> Poza 34 [ Poze] - [ Articole] - [ Statistici] - [ Urmatoarea iesire]
34. La tunel (524 kB) [Index] - [<<] - [>>] - [Lista 10 octombrie 2012]
Colle di Tenda se afla la 1879m; soseaua coboara in multe serpentine (probabil vreo 8-9km) pana la circa 1300m cand intalneste gura tunelului; de aici pana la Limone (1000m alt) traficul este normal, fiind masinile care intra si ies din tunel.

Interesant e ca tunelul este ingust si se foloseste in cate un sens, alternativ; cand am ajuns eu se folosea in sensul dinspre Franta catre Italia; in dreapta se vede prima masina din cele care stateau la coada, un X mare rosu care iti zice sa nu te bagi si cifra 8 care zice ca mai sunt 8 minute de asteptat; se vede si tunelul, in centrul fotografiei.

Dupa o zi intreaga in salbaticie e interesanta senzatia de revenire in civilizatie... Era cam ora 20, intuneric fiind de pe la 19.30; trenul din Limone il aveam la 21.30 dar ma mai asteptau vreo 6km de mers de aici pana la Limone. Cand am vazut pe soseaua spre Limone o vulpe intr-o parcare, carand ceva in bot (am vazut clar ca e vulpe si nu caine, dupa coada) nici n-am mai fost atat de impresionat, dupa ce vazusem marmote si capre negre de aproape...