Acasa -> Poze de la munte -> 16 octombrie 2019 -> Poza 16 [ Poze] - [ Articole] - [ Statistici] - [ Urmatoarea iesire]
16. Cam pe la jumatate (465 kB) [Index] - [<<] - [>>] - [Lista 16 octombrie 2019]
Interesant traseul (il mai facusem de doua ori pana acum, in 2006 si in 2013, dar in urcare si ziua de fiecare data); el are trei portinui absolut distincte:
  1. Portiunea draguta, de la cabana pana la circa 1132m altitudine, intr-o poiana: Potecuta simpatica printre copaci; dupa despartirea de si taie niste fire de obarsie ale unui paraias, fiind destul de obositor sa tot ai mici urcusuri si coborasuri, dar in esenta e placut; am parcurs-o pe lumina; aici este granita dintre aceasta parte si cea urmatoare;
  2. Portiunea ingrozitoare, intre 1130 si 600m altitudine. Yuck!!!! Mare parte din drum nu exista poteca, sunt doar marcajele aplicate (bine) pe copacii de pe versantul inclinat. Frunzele fac inaintarea foarte neplacuta; am tot alunecat pe ele. Si fara frunze ar fi fost greu de coborat pe versantul inclinat, dar cu frunzele pe post de lubrifiant patinarea si caderea in fund sunt garantate... Nu mi-a placut deloc. Am facut-o fara probleme de orientare pe intuneric; semnele de marcaj sunt suficiente.
  3. Partea asa-si-asa, la final; la 600m altitudine se traverseaza albia unui parau si se merge pana in satul Varatica. Nu mai se aluneca ci se merge normal, dar este o portiune fara nici un merit estetic.